Kenneltoiminta


Lanneveden Jahdin kenneltoiminnalla on yli kolme vuosikymmentä pitkät perinteet. 1970-luvun alussa virinneellä kenneltoiminnalla oli myönteinen vaikutus etenkin koiramiesten toimintaan. Useat seuran jäsenet hankkivat oman rekisteröidyn puhdasrotuisen koiran, jota metsästyksen lisäksi käytettiin myös näyttelyissä ja kokeissa.

Lanneveden Jahti aloitti ajokokeiden järjestämisen vuonna 1972. Metsästyskoirien maastokokeisiin avautui kennelinnostuksen myötä mahtavat näkymät. Seuran yhtenäiset alueet sopivat hyvin etenkin hirvi- ja ajokokeiden sekä ketunajokokeiden koemaastoiksi. Moni koira onkin ajanut tai haukkunut näissä Jahdin maastoissa 1. palkinnon sekä valion arvoon oikeuttavan tuloksen. Myös lukuisia karsinta-, valinta- ja SM-sijoituksia on ratkottu näissä maastoissa.

Jahdilla on kattava metsästyskokeiden tuomaristo. On hirvenhaukkukokeiden, ajokokeiden ja ketunajokokeiden maastotuomareita sekä yksi ajo- ja ketunajokokeiden ylituomari.

Lanneveden Jahti järjesti ensimmäisen koiranäyttelyn 1973. Näyttelyssä arvosteltiin pohjoismaiset metsästys- ja paimenpystykorvat, sekä suuret ja pienet ajokoirat. Toinen samanlainen näyttely järjestettiin v.1975. Vuodesta 1990 lähtien Jahti on ollut yhtenä osakkaana järjestämässä Saarijärven koiranäyttelyä.

Kenneltoiminta johtaa myös tuloksiin silloin, kun koirat onnistuvat siinä tehtävässä mitä niiltä metssä ollessaan odotetaan. Silloin koira saa ja myös ansaitsee KÄYTTÖVALION tai KAKSOISVALION  arvon. Nykyiset ja lähihiostorian valiokoirat hirvipuolelta suorituksineen löytyvät liitteestä.

Seuraava kaikkien rotujen näyttely on 11.-12.7.2020